Over infoDWI

In de drinkwatervoorziening vormen de drinkwaterinstallaties de laatste schakel in de keten van bron tot kraan. De drinkwaterbedrijven hechten er veel belang aan dat het door hen geleverde water tot aan de kraan bij de consument van uitstekende kwaliteit blijft. De samenwerkende drinkwaterbedrijven in Nederland hebben daarom de meest relevante informatie over veilige en efficiĆ«nte drinkwaterinstallaties verzameld. 

Via de homepage vindt u onder de foto linksboven technische eisen die voor drinkwaterinstallaties gelden (of een verwijzing ernaar) en onder de foto rechtsboven informatie over de taken en verantwoordelijkheden die de diverse betrokkenen hebben bij aanleg, beheer en onderhoud ervan.

Onder de foto middenboven vindt u daar informatie over de wettelijke controles die de drinkwaterbedrijven uitvoeren op risicovolle drinkwaterinstallaties en waar zij daarbij op letten. De informatie is bedoeld voor de diverse betrokkenen bij drinkwaterinstallaties: zowel voor eigenaren/exploitanten als voor installateurs en de drinkwaterbedrijven zelf.

De informatie op deze site wordt namens de samenwerkende drinkwaterbedrijven beheerd door Kiwa Nederland B.V., kenniscentrum voor drinkwaterinstallaties.