Welkom op www.infodwi.nl: de website over drinkwaterinstallaties

In de drinkwatervoorziening vormen de drinkwaterinstallaties de laatste schakel in de keten van bron tot kraan. De drinkwaterbedrijven hechten er veel belang aan dat het door hen geleverde water tot aan de kraan bij de consument van uitstekende kwaliteit blijft. De samenwerkende drinkwaterbedrijven in Nederland hebben daarom de meest relevante informatie over veilige en efficiënte drinkwaterinstallaties verzameld. 

Via de menubalk hierboven vindt u technische eisen die voor drinkwaterinstallaties gelden (of een verwijzing ernaar) en informatie over de taken en verantwoordelijkheden die de diverse betrokkenen hebben bij aanleg, beheer en onderhoud ervan.

Ook vindt u daar informatie over de wettelijke controles die de drinkwaterbedrijven uitvoeren op risicovolle drinkwaterinstallaties en waar zij daarbij op letten.

De informatie is bedoeld voor de diverse betrokkenen bij drinkwaterinstallaties: zowel eigenaren, huurders en beheerders als installateurs en de drinkwaterbedrijven zelf.

De informatie op deze site wordt namens de samenwerkende drinkwaterbedrijven beheerd door Kiwa Nederland B.V., kenniscentrum voor drinkwaterinstallaties.

Nieuws 

2015/10/13 Overzicht Watertechnische Veiligheidscertificaten BRL-K14011 (oktober 2015)
2015/10/07 NEN heeft de langverwachte update van de NEN 1006 gepubliceerd
2015/03/05 Planning herziening Waterwerkbladen aangepast aan publicatie NEN 1006
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
  
 
 
 
 
 
 

Zoek 

 

Deze website is het laatst gewijzigd
d.d. 9 oktober 2015
Archief nieuwsberichten